Thursday 4 November 2010

Från kallt till varmt med en enda tavla


Jag arrangerade nyligen en tävling med online konstshopen Easyart och inredningsbloggen Husligheter där min uppgift var att förändra känslan i ett livlöst rum med en budget på 1000 kr.
Tjejen bakom det vinnande bidraget har en varuhiss som går rakt upp i vardagsrummet och ville ha hjälp med en snygg lösning för att dölja denna och samtidigt få mer personlighet åt rummet.
Då rummet är modernt och kallt, på gränsen till sterilt, ville jag markera det moderna men samtidigt ge det en varmare och mer livfull känsla. Med detta snygga abstrakta konsttryck av Kandinsky får rummet både värme och energi från de sprakande, eldiga färgerna som är effektfullt befriade från de geometriska formerna, vilket ger en energisk komposition i full rörelse. Det typiskt modernistiska formspråket passar utmärkt in i den strama interiören. Jag valde en enkel svart träram utan passepartout för att inkräkta så lite som möjligt på bildens livfulla uttryck.

Före och efter


Konsttrycket Hommage a Grohamann från Wassily Kandinsky kostar 295 kr på Easyart.se och går att få inramad i många olika ramar eller som uppspänt canvastryck.
http://www.easyart.se/tavlor/Wassily-Kandinsky/Hommage-a-Grohamann-83859.html


No comments:

Post a Comment